Karolina Maksimowicz

Przetwórnia Meblowa Białystok/PMB to pracownia- warsztat o szerokim zakresie działań związanym z wzornictwem, meblarstwem, projektowaniem wnętrz, scenografią, recyklingiem oraz upcyklingiem a nawet reklamą. Założycielką pracowni jest Karolina Maksimowicz/ architekt. Pracownia PMB ma różne oblicza, jak kilka miejsc realizacyjno -twórczo- produkcyjnych. Jednym z nich jest mini warsztat w Pracowni R5.

PMB wykonuje pufy ze starych walizek – SitCase, deski do krojenia oraz stolnice o niepowtarzalnym charakterze, autorskie  meble, lampy, przedmioty użytkowe oraz przeprowadza renowację starych, zapomnianych mebli. Produkty PMB wytwarzane są z różnorodnych materiałów, także odzyskanych, odpadowych czy znalezionych, ale również nowych i świeżych. Przetwórnia dba o jakość, używa materiałów ekologicznych oraz najlepszych gatunkowo, takich jak drewno pochodzące z Podlasia.

Przetwórnia Meblowa Białystok współpracuje z teatrami, instytucjami publicznymi, stowarzyszeniami, festiwalem Up To Date dla którego aranżuje przestrzeń oraz tworzy identyfikacje wizualną, współtworzy filmy promocyjne oraz kreuje scenografie – niekiedy z bardzo zaskakujących materiałów. Do PMB można przyjść także na warsztaty i wykonać ciekawą renowację, tudzież ciekawy przedmiot do swego wnętrza.

strona artystki: klik!

Adres pracowni: ul. Reginisa 5